Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει....

 Το ποδόσφαιρο, κατά γενική ομολογία το λαϊκότερο και μαζικότερο άθλημα, καλλιεργεί το πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας, συναρπάζει και γοητεύει εκατομμύρια φιλάθλους σε όλα τα μέρη της γης.


Η βάση όμως της ανάπτυξής του είναι τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, τα οποία σήμερα λιμοκτονούν. Αντί να είναι ο «αιμοδότης» του επαγγελματικού και εθνικού ποδοσφαίρου έχει καταντήσει, χρόνια τώρα ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί. Χωρίς γηπεδικές  εγκαταστάσεις ή πολλές από αυτές σε άθλια κατάσταση με υποτυπώδεις ή ανύπαρκτους βοηθητικούς χώρους.
 Η άθληση είναι αδύνατη και οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές επιμένουν γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο, αγαπούν τον αθλητισμό. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση έχουν κοπεί όλες οι παροχές, με αποτέλεσμα τα ερασιτεχνικά σωματεία να λειτουργούν χωρίς πόρους, με χοροεσπερίδες και λαχειοφόρούς, με την ανιδιοτέλεια κάποιων «γραφικών» παραγόντων που προσφέρουν έργο, χρόνο και χρήμα από το στέρημα τους. Κόντρα στη λογική της ισοπέδωσης των αξιών του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας γενικότερα.  Όλα αυτά γιατί αγαπούν το άθλημα και δεν θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους να ασχολούνται σε όλα η διάρκεια της ημέρας με το κινητό ή άλλα διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ψυχαγωγίας, αλλά να αθλούνται και να αγωνίζονται, γνωρίζοντας οτι ο αθλητισμός συμβάλει θετικά στην διαμόρφωση του ανθρώπου («νους υγιείς  εν σώματι υγιή). Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι είναι λίγοι.
Τα αίτια της απαξιοποίησης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι βαθιά και πρέπει να αναζητηθούν αλλού, στη δομή της κοινωνικής μας ζωής. Ζούμε σε μια εποχή όπου ο επαγγελματισμός και το θέαμα κυριαρχούν σ΄όλους τους τομείς της κοινωνικής και ποδοσφαιρικής ζωής, σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές παροχές βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Βρίσκουν καθημερινά τρόπους να κόβουν τα φτερά των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και ανιδιοτελών παραγόντων του. Η πολιτεία εθελοτυφλεί στη δίψα των χιλιάδων νέων για άθληση, βλέπουμε μια κατάσταση η οποία έχει φθάσει στο απροχώρητο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, η  σωτηρία του ποδοσφαίρου, το οποίο μόνο του «ψάχνει για λίγο φως», είναι η υπόθεση όλων μας, είναι πρόκληση η ανατροπή της γκρίζας πραγματικότητας για όλους αυτούς που έχουν όφελος από ένα υγιές ποδόσφαιρο χωρίς ντοπαρίσματα και βία στα γήπεδα.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
dolihi.gr
*** Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες σήμερα το πρωί  απο τα γήπεδα Μεσολογγίου και Καραπαπά Αγρινίου ,όπου οι παράγοντες της ΑΕΜ και της Φλόγας φροντίζουν για το πότισμα ,πάτημα και χάραξη των γραμμών εν όψη των απογευματινών αγώνων των ομάδων τους.Και οι υπόλοιποι παράγοντες των ερασιτεχνικών ομάδων μεταξύ των καθηκόντων που έχουν είναι και οι εργασίες αυτές για αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια..!!!!