Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Στην Επισκοπή ο Χρήστος Βασιλείου

Ο Χρήστος Βασιλείου ξανά στην Επισκοπή! «Τρεις και η καλή του τύχη» λέει ο θυμόσοφος λαός και στην Επισκοπή κάπως έτσι εύχονται να είναι τα πράγματα για τον Αγρινιώτη πολύπειρο τεχνικό.


Η πρώτη ήταν το 2004 όπου έκατσε 2,5 χρόνια πρωταγωνιστώντας στη Δ' Εθνική. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και τη δεύτερη φορά με πρόεδρο τον Μιχάλη Νικολιδάκη το 2010-11. Τώρα, 5 χρόνια μετά, ξανάρχεται σ' ένα μέρος που γνωρίζει πάρα πολύ καλά για να τραβήξει τους «γυπαετούς» ψηλά στις κορυφές των βουνών. Μόνο που για να φτάσουν ως εκεί χρειάζονται να θρέψουν τις πληγές τους μετά την περιπέτεια των τεσσάρων χρόνων στις Εθνικές κατηγορίες.

Πολλά, φυσικά ήταν και τα οφέλη που αποκόμισε η Επισκοπή. Οι εμπειρίες, οι επενδύσεις αποδείχθηκαν πανάκριβες. Οι άνθρωποί της βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους και επιμένουν.

Η επιμονή τους, τους έφερε κοντά σ' έναν άνθρωπο που τον γνωρίζουν και τους γνωρίζει. Ο 55χρονος προπονητής από το Αγρίνιο (έχει γεννηθεί το 1961) βρέθηκε στο Ρέθυμνο για λογαριασμό της Επισκοπής, τα κουβέντιασε με τον πρόεδρό της για δυο μέρες και κατέληξαν σε συμφωνία.

Η ανακοίνωση της Επισκοπής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ΑΟ Επισκοπής ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή, Χρήστου Βασιλείου. Ο πολύπειρος τεχνικός από το Αγρίνιο, βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ομάδας μας κι αφού συνομίλησε με τον πρόεδρο, Μιχάλη Νικολιδάκη, οι δυο τους, ήρθαν σε απόλυτη συμφωνία για τα της τεχνικής ηγεσίας».


Πλούσιο βιογραφικό σαν παίκτης και προπονητής


Ακολούθως, γίνεται μια εκτενής αναφορά για το ποιος είναι ο Χρήστος Βασιλείου. Καλό είναι ωστόσο να θυμόμαστε όλοι το τι έχει προσφέρει κάποιος στις ομάδες από τις οποίες έχει περάσει αλλά και στο ίδιο το ποδόσφαιρο…

Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος ως αμυντικός (δεξιός μπακ-χαφ) στον Παναιτωλικό. Έκτοτε, το 1983 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Με την ομάδα του «τριφυλλιού» έπαιξε για δυο χρονιές στην Α' Εθνική κατηγορία (1983-84 και 1984-85), χωρίς να γίνει βασικός (συνολικά 6 συμμετοχές), ωστόσο κατέκτησε ένα νταμπλ (1984). Το καλοκαίρι του 1985 παραχωρήθηκε σαν δανεικός στον ΟΦΗ, όπου έπαιξε δυο χρόνια (1985-86 και 1986-87), με πλήρη παρουσία (55 συμμετοχές, 1 γκολ) αναδεικνυόμενος Κυπελλούχος Ελλάδας (1987). Επέστρεψε στον ΠΑΟ αλλά δεν έμεινε πολύ. Το 1987-88 αγωνίσθηκε σε αγώνες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και είχε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Τον Δεκέμβριο του 1988 (μόνο 2 παρουσίες με ΠΑΟ στη σεζόν) μετεγγράφηκε στον Απόλλωνα Αθηνών (16 συμμετοχές, 2 γκολ), ενώ ένα ακριβώς χρόνο μετά αποτέλεσε στέλεχος του Ολυμπιακός Βόλου (8 συμμετοχές), πάντα στη μεγάλη κατηγορία.

Συνολικά έλαβε μέρος σε 110 παιχνίδια της Α' Εθνικής, ενώ ακόμη έπαιξε στη Β' και τη Δ' Εθνική, με την ΕΑΡ, τον Παναιτωλικό και τη Ζάκυνθο, αντίστοιχα όπου σταμάτησε στα 37 του χρόνια.

Σημειώνουμε ότι ο Βασιλείου μέτρησε 1 συμμετοχή με την Εθνική ανδρών (Ισπανία-Ελλάδα (3-1), που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1986 στο Χιχόν) έχοντας πρωτίστως περάσει από όλες τις εθνικές ομάδες (Ελπίδων, Νέων και Προολυμπιακή).


Ως προπονητής


Ως προπονητής, έχει εργασθεί στις ομάδες της Ζακύνθου, του Παναιτωλικού (Β' Εθνική και Γ' Εθνική), του Φωκικού, του ΠΑΣ Πρέβεζας, της Βόνιτσας, του Ηφαίστου Αγρινίου, της ΑΕ Μεσολογγίου, της Επισκοπής, του Ομήρου Νεοχωρίου, ενώ το τελευταίο διάστημα δούλεψε στον Αχελώο  Αγγελόκαστρο (Α' τοπικό ΕΠΣ Αιτ/νίας) και στη Φλόγα Παλιομάννινας (Α' τοπικό ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας).
Τη μεγαλύτερή του επιτυχία ωστόσο τη σημείωσε το 2008-09, όταν ανέβασε τον Πλατανιά Χανίων στη Γ' Εθνική.


Χρήστος Βασιλείου: «Η Επισκοπή πρέπει να φύγει απ' αυτή την κατηγορία»


Αμέσως μετά την επίσημη συμφωνία, ο νέος τεχνικός της Επισκοπής, περιχαρής, τόνισε τα εξής: «Κατ' αρχή, έχω μονάχα καλές αναμνήσεις από την Επισκοπή. Η ομάδα πήγε πολύ ψηλά τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως εκεί πρέπει να ανήκει.

Η Επισκοπή πρέπει να φύγει απ' αυτή την κατηγορία. Γι' αυτό το λόγο ήρθα και εγώ. Κι όταν λέω να φύγει απ' αυτή την κατηγορία δεν αναφέρομαι στην Γ' Εθνική. Η Επισκοπή έχει εξαιρετική οργάνωση και μπορεί να φτάσει ως και την Α' Εθνική.

Είναι ένα σωματείο που έχει τα πάντα και εγώ προσωπικά, δεν έχω ξανασυναντήσει έναν πρόεδρο όπως είναι ο κ. Νικολιδάκης που να αγαπάει τόσο πολύ την ομάδα του».

Ερωτηθείς για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία, ο κ. Βασιλείου αποκρίθηκε…: «Περί τα τέλη του Ιουλίου.
Εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και πιο πολύ τον πρόεδρο γιατί με επέλεξε. Το έργο του κάθε προπονητή είναι δύσκολο. Σίγουρα κανείς δεν είναι μάγος αλλά έχουμε μεγάλα όνειρα γι' αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε, καθώς η Επισκοπή όπου και να παίζει, θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό».


Πρόθεση να μείνει ο κύριος όγκος του υπάρχοντος ρόστερ


Ο Χρήστος Βασιλείου θα παραμείνει για λίγες ημέρες στο Ρέθυμνο προκειμένου να κανονίσει τα προσωπικά του θέματα, τη διαμονή του κι από 'κει και πέρα θα αναχωρήσει για το Αγρίνιο, όπου θα μείνει για λίγο. Στο α' δεκαήμερο του Ιουλίου θα έχει επιστρέψει στο Ρέθυμνο προκειμένου να ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός και φυσικά να οριστεί η ακριβής ημερομηνία της προετοιμασίας.

Πρόθεση της Επισκοπής είναι να κρατήσει ένα μεγάλο όγκο παικτών που αγωνίζονταν πέρυσι στη Γ' Εθνική, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η άφιξη ορισμένων άλλων από το Αγρίνιο, καθώς ο 55χρονος τεχνικός έχει ιδίαν άποψη για ορισμένους, οι οποίοι θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά.

 του Δημήτρη Τζαγκαράκη
rethnea.gr