Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

A.O.Xάλκειας-Ποταμιά-0-1

Α.Ο. Χάλκειας-Ποταμιά 0-1

Παλικαρίσια πρόκριση μέσα στην Ναύπακτο με γκολ-«ποίημα» του Κώστα Πολυμερόπουλου στο 43ο λεπτό πήρε η κυπελλούχος Ευρυτανίας Ποταμιά ενάντια στον Α.Ο. Χάλκειας με 0-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο Παπαχαραλάμπειο Δημοτικό Στάδιο Ναυπάκτου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου του κυπέλλου ερασιτεχνών και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 200 θεατών.
Ο Α.Ο. Χάλκειας του Ανδρέας Καλαβρυζιώτη ξεκίνησε «μουδιασμένα» την αναμέτρηση και ήδη μέχρι το 9ο λεπτό είχε κινδυνέψει σε δυο περιπτώσεις να μείνει πίσω στο σκορ. Από το 20΄ και μετά ανέβασαν απόδοση πίεσαν και είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Θοδωρή Καλαβρουζιώτη στο 38΄. Το ημίχρονο έκλεισε με αυτούς να χάνουν με 0-1 και να έχουν νοκ άουτ τον αμυντικό τους Κάπο. Στην επανάληψη είχαν την εδαφική υπεροχή πίεσαν για το γκολ έχοντας τεράστια χαμένη στιγμή στο 53ο λεπτό με τους: Ανδρέα Γιαβρούτα και Κώστα Βαλμά.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκε χωρίς άγχος στο ματς και είχε δοκάρι στο 3ο λεπτό με κεφαλιά του Γιώργου Φαρμάκη και νέο δοκάρι στο 9΄με τον Πολυχρόνη Λιάνγκο. Στην συνέχεια οι Μεγαλοχωρίτες οπισθοχώρησαν, ώσπου στο 43ο λεπτό έβγαλαν μια υποδειγματική αντεπίθεση και ο Κώστας Πολυμερόπουλος με όμορφη κεφαλιά πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Στο δεύτερο μέρος η Ποταμιά αμύνονταν διαρκώς και κατάφερε μέχρι το φινάλε να κρατήσει το «υπερ-πολύτιμο» διπλό και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Την επόμενη Τετάρτη (16/9) η Ποταμιά θα παίξει για την 2η αγωνιστική στο Καρπενήσι κόντρα στην ισχυρή Α.Ε. Καραϊσκάκης. Ενώ ο νικητής της αναμέτρησης θα υποδεχτεί στο γήπεδο του τον Εθνικό Φιλιππιάδας στις 30 του μήνα με «φόντο» την πρόκριση στα προημιτελικά.

Περίπου 200
Ο αγώνας του κυπέλλου ερασιτεχνών έγινε παρουσία περίπου 200 θεατών. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και διαστήματα συννεφιάς.



Πρώτο εκτός νομού
Η αναμέτρηση έχει ιστορικό χαρακτήρα, αφού ήταν η πρώτη εκτός νομού Ευρυτανίας για την Ποταμιά. Οι Μεγαλοχωρίτες σε ιστορία 27 ετών κατέκτησαν φέτος το πρώτο τους τίτλο και εκπροσώπησαν επάξια τον νομό Ευρυτανίας.

Σημαντικές απουσίες
Η Ποταμιά και σε αυτό το παιχνίδι, όπως και στα τελευταία άλλωστε είχε σημαντικές απουσίες. Μεταξύ των άλλων απουσίαζαν οι: Λάμπρος Φλωράκης, Ντίνος Γιαννόπουλος, Λεωνίδας Κόγιας, Κώστας Γιαννακόπουλος (Τραυματίας είδε το ματς από την κερκίδα) και Δημήτρης Ζαλοκώστας.

Επιστροφή Μαντζιούτα


Ο Κώστας Μαντζιούτα αγωνίστηκε ύστερα από έναν μήνα, έχοντας τραυματιστεί στον τελικό κυπέλλου με τον Παναγραφιωτικό.

Εντός με Καραϊσκάκη
Οι επόμενες δυο αναμετρήσεις για τον θεσμό του κυπέλλου θα είναι στο Καρπενήσι. Η Ποταμιά θα αντιμετωπίσει στις 16 του μήνα τον ισχυρό Α.Ε. Καραϊσκάκης(Πρωτοπόρος του 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής) στις 3.30 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ο νικητής της αναμέτρησης θα αγωνιστεί στην έδρα του κόντρα στον Εθνικό Φιλιππιάδας(Απέκλεισε με 3-0 εκτός έδρας τον Κρισσαίο Χρισσού) στις 30 Μαρτίου με στόχο την είσοδο στους «8» του θεσμού.

Με 12ο παίκτη
Ο κυπελλούχος Ευρυτανίας και σε αυτό το ματς είχε φιλάθλους στο πλευρό του. Περίπου 20 εκδρομείς εμψύχωσαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που κατέβαλλαν υπερπροσπάθεια για να φύγουν με το διπλό-πρόκρισης από την Ναύπακτο.


3η ομάδα
Η Ποταμιά ήταν η 3η ομάδα της Ευρυτανίας που αγωνίζεται στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου για το κύπελλο. Το 2008 ο ΑΠΟΚ είχε νικήσει με 0-1 τον Ναυπακτιακό Αστέρα για το κύπελλο, όπου ο ΑΠΟΚ τότε έφτασε στους «8» του θεσμού, ο Αίολος το 2014 για την 2η φάση του κυπέλλου είχε ηττηθεί με 8-1 από τον Ναυπακτιακό και φέτος ήρθε η σειρά της Ποταμιάς να επικρατήσει με 0-1 του Α.Ο. Χάλκειας.

Νέα ομάδα
Ο Α.Ο. Χάλκειας είναι νέα ομάδα και δημιουργήθηκε πέρυσι μετά την συγχώνευση του Προμηθέα Χάλκειας και την Α.Ε. Τρικόρφου. Η έδρα της ομάδας είναι το γήπεδο του Αντιρρίου, ωστόσο το ματς κυπέλλου έγινε στην Ναύπακτο. Βρίσκεται στην 7η θέση ανάμεσα σε 16 ομάδα στην Α΄ Αιτωλοακαρνανίας και κέρδισε στον τελικό κυπέλλου τους νέους του Παναιτωλικού με 2-1.

Έπαιξαν και με Αίολο

 












3 παίκτες του Α.Ο. Χάλκειας αγωνίστηκαν στο ίδιο γήπεδο πριν δυο χρόνια ενάντια στον Αίολο για τον θεσμό του κυπέλλου. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Ψυχογιό (Φωτογραφία Αριστερά), Θεόδωρο Καλαβρουζιώτη και Σπύρο Μυτιλήνη (Φωτογραφία Δεξιά). Αντίθετα ο Θανάσης Καζάνας που είχε αγωνιστεί με τον Αίολο σήμερα έμεινε στον πάγκο.

Καλή διαιτησία


Ο Πατρινός ρέφερι Λάμπρος Τζαγκαράκης (Φωτογραφία) είχε καλή διαιτησία, ωστόσο δεν είχε την δύσκολη φάση. Περιλαμβάνεται στους πίνακες διαιτητών 3ης κατηγορίας της ΕΠΟ.

Κινητικός ο Κάκκος


Για τους γηπεδούχους ο ψηλόσωμος μέσος Νίκος Κάκκος είχε πολύ καλή παρουσία, παίζοντας στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Αντίπαλος ο Βαλμάς


Με τα χρώματα της Χάλκειας αγωνίζεται εδώ και λίγο καιρό ο Κώστας Βαλμάς, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι προπονήθηκε στο Καρπενήσι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα ο 21χρονος αποκτήθηκε από την Α.Ε. Καραισκάκης, την οποία θα αντιμετώπιζε με νίκη

Υπερέβαλλαν όλοι
Για να μπορέσει να έρθει μια επιτυχία χρειάζεται συλλογική δουλειά, έτσι και σήμερα οι παίκτες της Ποταμιάς υπερέβαλλαν εαυτό και κατάφεραν με το γνώριμο αμυντικό τους παιχνίδι να κρατήσουν το μηδέν και να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Και οι 14 που αγωνίστηκαν κατέθεσαν όλα τα ψυχικά τους αποθέματα στον αγωνιστικό χώρο.

Α΄ Μέρος

«Ζωηρά» η Ποταμιά
Οι φιλοξενούμενοι ήταν κινητικοί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και στο πρώτο 15λεπτο του ματς έχασαν 3 σημαντικές στιγμές να προηγηθούν.

Πρώτο δοκάρι Φαρμάκη


Μόλις στο 3ο οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι και σπουδαία στιγμή να προηγηθούν. Ο Πολυχρόνης Λιάνγκος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά με πάσα για τον Γιώργο Ράικο που σέντραρε και η κεφαλιά του Γιώργου Φαρμάκη από κοντά στο δεύτερο δοκάρι σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κώστα Γκασούκα.



Ξανά στο δοκάρι


6 λεπτά αργότερα η Ποταμιά είχε και 2ο δοκάρι στο ματς, όταν ο Πολυχρόνης Λιάνγκος (Φωτογραφία) εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά άλλαξε με πάσα με τον Γιώργο Ράικο και σούταρε από πλάγια αριστερά στο οριζόντιο δοκάρι της Χάλκειας.


Ανέβηκε η Χάλκεια
Οι γηπεδούχοι της Χάλκειας πήραν τον έλεγχο του ματς μετά από το νωθρό ξεκίνημα που έκαναν.

Δοκάρι με Καλαβρουζιώτη


Η ομάδα της Χάλκειας είχε δοκάρι στο 38ο λεπτό, όταν ο Αλέξανδρος Ψυχογιός έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Θόδωρος Καλαβρουζιώτης πήρε την κεφαλιά από καλή θέση η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων και κατέληξε άουτ.


Έχασε Κάπο

 












Η Χάλκεια έχασε στο 38ο λεπτό λόγω τραυματισμού τον κεντρικό της αμυντικό Κάπο (Φωτογραφία Αριστερά), με τον Ηλία Καρακώστα (Φωτογραφία Δεξιά) να μπαίνει στο ματς 5 λεπτά αργότερα.




Γκολ-ποίημα


Μετά από έξοχη γρήγορη αντεπίθεση της Ποταμιάς, οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας σκόραραν το γκολ της πρόκρισης. Στο 43ο λεπτό ο Κύπριος Νεοφύτος Νεοφύτου σέντραρε από τα δεξιά και ο Κώστας Πολυμερόπουλος (Φωτογραφία) με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Χάλκειας σκόραρε για το 0-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων. Η Χάλκεια στην φάση του γκολ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, αφού ο αμυντικός Κάπο ήταν εκτός λόγω τραυματισμού.






Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Λιάνγκος εκτέλεσε κόρνερ με πάσα για τον Ράικο που σέντραρε από τα δεξιά και ο Φαρμάκης στο δεύτερο δοκάρι από κοντά πήρε την κεφαλιάμ που κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γκασούκα.
9΄: Ο Λιάνγκος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με πάσα για τον Ράικο έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας σούταρε από πλάγια αριστερά με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της Χάλκειας.
10΄: Ο Ράικος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Φαρμάκη από κοντά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των Αιτωλοακαρνάνων.
12΄: Ο Δαδάνης έκανε την μπαλιά για τον Μυτιλήνη, ο οποίος από καλή θέση σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
22΄: Ο Ψυχογιός τροφοδότησε σον Βαλμά, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
29΄: Σέντρα-σουτ του Λιάνγκου από πλάγια δεξιά πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Χάλκειας.
35΄: Ο Κάκκος έκανε την μπαλιά για τον Ψυχογιό, που έκανε όμορφη προσπάθεια από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή σούταρε και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε σταθερά.
38΄: Ο Ψυχογιός σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Καλαβρουζιώτη από το ύψος της μικρής περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.
42΄: Ο Γιαβρούτας πάσαρε για τον Ψυχογιό, ο οποίος σούταρε και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε.
43΄: Ο Νεοφύτου έβγαλε έξοχη σέντρα από τα δεξιά και ο Πολυμερόπουλος από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Χάλκειας έκανε το 0-1.

Β΄ Μέρος

Πίεσε η Χάλκεια
Όλο το δεύτερο μέρος άνηκε στην κυπελλούχο Αιτωλοακαρνανίας Χάλκεια, η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε μέχρι το φινάλε να ισοφαρίσει.


Μεγάλη ευκαιρία


Μεγάλη διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν έχασαν οι γηπεδούχοι στο 53ο λεπτό, όταν ο Θόδωρος Καλαβρουζιώτης πάσαρε στον Ανδρέα Γιαβρούτα (Φωτογραφία), αυτός σούταρε από κοντά ο Μεριγκούνης απέκρουσε και το νέο σουτ του Κώστα Βαλμά σε κενή εστία απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ προ της γραμμής του τέρματος αντίπαλος αμυντικός.




Άντεξε η Ποταμιά
Οι φιλοξενούμενοι της Ευρυτανίας σε όλο το δεύτερο μέρος βρίσκονταν πίσω από το κέντρο και αμύνονταν. Άντεξαν και πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Καλαβρουζιώτης πάσαρε στον Γιαβρούτα, ο οποίος πλάσαρε εξ επαφής τον Μεριγκούνη που απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά το σουτ του Βαλμά απέκρουσε σε κόρνερ σωτήρια προ της γραμμής του τέρματος αντίπαλος αμυντικός.
55΄: Ο Γαβρούτας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και την κεφαλιά του Βαλμά στο πρώτο δοκάρι εξ επαφής απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
60΄: Σουτ του Τσάκνη από πλάγια δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Γκασούκας.
66΄: Ο Γιαβρούτας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Καλαβρυζιώτη πέρασε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
82΄: Εκτέλεση φάουλ του Καλαβρουζιώτη από καλή θέση μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.
92΄: Σέντρα-σουτ του Μυτιλήνη από μακρινή απόσταση απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
93΄: Μακρινό σουτ του Κάκκου πέρασε παράλληλα άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.

Πανηγυρισμοί Ποταμιάς
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της Ποταμιάς κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα και τους φιλάθλους τους και πανηγύρισαν μαζί τους την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν και στον αέρα τον προπονητή τους Δημήτρη Τσιγαρίδα, όπως έκαναν και στον τελικό κυπέλλου.








Κίτρινες Κάρτες
Ψυχογιός, Τσάκνης

Διακριθέντες
Χάλκεια: Κάκκος, Καλαβρουζιώτης
Ποταμιά: Φαρμάκης, Λιάνγκος, Πολυμερόπουλος, Νεοφύτου, Ράικος

Δηλώσεις Προπονητών

* Ο προπονητής-παίκτης του Α.Ο. Χάλκειας Ανδρέας Καλαβρυζιώτης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.









Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ποταμιάς της δόθηκε η ευκαιρία να αντιπροσωπεύσει και αυτή, όπως άλλες ομάδες του νομού, τον νομό και την ΕΠΣ Ευρυτανίας. Καθόλη την διάρκεια του 3ου γύρου σχεδόν σε όλες τις δηλώσεις που κάνω μετά τα παιχνίδια έχω σταθεί στο ποσό ευχαριστημένος είμαι από τους ποδοσφαιριστές μας και ειδικά όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τόσες πολλές και σημαντικές απουσίες από το ρόστερ μας. Έχω επισημάνει το πόσο καλά στέκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο και το πόσο ευχαριστημένος είμαι από αυτούς. Σήμερα αν συνυπολογίσουμε τις απουσίες, την κούραση του ταξιδιού, την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη, το άγχος  που βγαίνουμε για πρώτη έξω από τον νομό και την δυναμικότητα του αντιπάλου, η οποία ήταν πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα τότε πραγματικά το μονό που μπορούμε εμείς οι παράγοντες και οι προπονητές της Ποταμιάς, αλλά νομίζω και όλος ο νομός είναι να είμαστε περήφανοι όχι μόνο για την νίκη, αλλά και γενικότερα για την παρουσία μας στον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών. Ευχαριστούμε τους οπαδούς, οι οποίοι ακολούθησαν την ομάδα μας, έκαναν να νοιώσουμε υπέροχα για άλλη μια φορά, μας έδωσαν δύναμη και κίνητρο καθόλη την διάρκεια του αγώνα, ευχαριστούμε όλους αυτούς που πίστεψαν σε μας, ευχαριστούμε τον Θεό που μας χαρίζει τέτοιες στιγμές για αυτή την ποδοσφαιρική χρονιά. Ξεκινώντας το φετινό πρωτάθλημα και το φετινό κύπελλο πραγματικά δεν νομίζω ότι κανένας θα φαντάζονταν ούτε θα πίστευε ότι η ομάδα μας θα πετύχαινε όλα αυτά που έχει πετύχει έως σήμερα. Όλα αυτά πιστεύω ότι οφείλονται στην πραγματική διάθεση των ποδοσφαιριστών της ομάδας, την προσήλωση τους, την συγκέντρωση τους, την προσπάθεια τους σε αυτό που εμείς οι προπονητές ζητάμε από αυτούς. Εγώ και ο Χρήστος ο Λιάνγκος τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για αυτά που μας χάρισαν και ίσως (Με πολύ ταπεινότητα) μας χαρίσουν ακόμη. Νομίζω ότι θα είναι ιστορική η στιγμή για όλους εδώ στον νομό που θα μας επισκεφτεί μια ομάδα Γ΄ Εθνική, μια ομάδα η οποία πρωταγωνιστεί και που πραγματικά έχει πάρα πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί στην Football League για την επόμενη χρονιά. Είναι μια ομάδα με φανταστικό ρόστερ για μας, με παίκτες και προπονητές πάρα πολύ ικανούς και έμπειρους, με παραστάσεις από μεγάλους αγώνες. Εμείς πραγματικά θα πρέπει να απολαύσουμε σε κάθε λεπτό το παιχνίδι, να το χαρούμε και να φροντίσουμε να φανούμε πραγματικά πολύ καλοί οικοδεσπότες, όπως τύχαμε και εμείς άλλωστε σήμερα μιας φανταστικής φιλοξενίας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Α.ΟΧάλκειας (Ανδρέας Καλαβρυζιώτης): ΓκασούκαςΚάπο(43΄ λ.τρΚαρακώστας), Παγανιάς(59΄ Κυρίτσης), ΜυλωνάςΔαδάνης(56΄ Καλαβρυζιώτης), ΓιαβρούταςΨυχογιόςΚάκκοςΚαλαβρουζιώτηςΒαλμάςΜυτιλήνης

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Ράικος, Γκορόγιας Ι., Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Σαπούνης, Πολυμερόπουλος, Λιάνγκος, Νεοφύτου(83΄ Οικονόμου), Ζαλοκώστας Ι.(90΄ Μπούρας Σ.), Μπίκας(55΄ Τσάκνης)

Διαιτητής: Λάμπρος Τζαγκαράκης (ΕΠΣ Αχαΐας)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης Γεωργακόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Νούλας (ΕΠΣ Αχαΐας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος


Πηγή : EvrytaniaSport: