Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχασε απόψε.‏

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχασε απόψε. Ο αγώνας των κοριτσιών του ΠΑΟΚ με την σουηδική Έρεμπρο στις 7 Οκτωβρίου του 2015 στο γήπεδο της Τούμπας θα μείνει ορόσημο στην ποδοσφαιρική ιστορία της Ελλάδας.
Όχι για το σκορ που δεν άφηνε ιδιαίτερες ελπίδες για την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στους 16 του UEFA Women’s Champions League, όσο για το συναίσθημα και την παρακαταθήκη που άφησαν τα κορίτσια του Αλέξη Κατικαρίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο γυναικών.
Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ, έφεραν την φάση των «32» του ευρωπαϊκού θεσμού στην Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα. Το ερασιτεχνικό τμήμα του ΠΑΟΚ κλήθηκε να διοργανώσει αγώνα Champions League, - με ιδιαίτερη επιτυχία, - τα φώτα του σταδίου της Τούμπας – που αποδείχθηκε τελικά λίγο «άγνωστο» για τις παίκτριες, άναψαν και το παιχνίδι για πρώτη φορά μεταδόθηκε ζωντανά (ΕΤ-3) από κρατικό κανάλι.
Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ, έφεραν στην Τούμπα, όλα τα τμήματα υποδομής, όλο το φίλαθλο κόσμο της Θεσσαλονίκης, φορείς και Σωματεία, σηκώνοντας στις φανέλες τους, το βάρος της προβολής και προώθησης του ποδοσφαίρου γυναικών στην χώρα. Οι μικρές ποδοσφαιρίστριες έβλεπαν τα είδωλά τους να αγωνίζονται με το σήμα του UEFA Champions League στο μανίκι και το όνειρο απέκτησε χρώμα και φως για την επόμενη γενιά, το βράδυ της 7 Οκτώβρη του 2015.
Η Αρχή που έπρεπε να γίνει είχε γίνει καιρό τώρα, με τα ανοιχτά μυαλά των Μακεδόνων να στηρίζουν και να χτίζουν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, με παίχτριες που στελεχώνουν την Εθνική, χρειάζονταν όμως και μια επίσημη ευρωπαϊκή πρεμιέρα να σηματοδοτήσει το μέλλον του ποδοσφαίρου γυναικών στην χώρα.

Οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ευτύχησαν να φέρουν τον εαυτό τους σε αυτή τη θέση κι εμάς, παίκτριες, γονείς, παράγοντες και φιλάθλους, να έχουμε την τιμή να αναδείξουμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή. Τις ευχαριστούμε, από κάθε γωνιά του γηπέδου, από κάθε γωνιά της καρδιάς μας… Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχασε απόψε.

Κωστής Βορριάς


.womensports.gr