Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Το κοινωνικό πρόσωπο του Παναιγιαλείου

ΤΟ ΔΣ του Ειδικού Κέντρου Αποκατάσταση και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου ευχαρίστησε θερμά την αντιπροσωπεία του Παναιγιάλειου για τη χαρά που έδωσαν στα παιδιά.



Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΕΚΑΜΕ Αιγίου αναφέρει: «Με αφορμή την Πανελλήνια μέρα Σχολικού Αθλητισμού τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 η διοίκηση και οι παίκτες του Παναιγιαλείου Γυμναστικού Συλλόγου επισκέφθηκαν εκτός των υπολοίπων σχολείων και το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης & Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου προκειμένου να τους διαβάσουν το μήνυμα του Συλλόγου και να τους δωρίσουν μια μπάλα.

Τους μίλησαν για την ευγενή άμιλλα, την αξία της προσπάθειας, τραγούδησαν όλοι μαζί τον ύμνο του Παναιγιαλείου και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου όπου ενημερώθηκαν για το καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα των εκπαιδευομένων του Κέντρου και θαύμασαν τις χειροποίητες δημιουργίες τους.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.ΜΕ. τους ευχαριστεί θερμά που βρίσκονται πάντα δίπλα του και ενδιαφέρονται τόσο για την πορεία και την ευτυχία των «παιδιών» μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ».



Την περασμένη Δευτέρα (5/10) εκπρόσωποι του Παναιγιάλειου επισκέφτηκαν σχολεία της περιοχής, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η ανακοίνωση της «μελανόλευκης» ΠΑΕ: «Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό Αθλητισμό.

Την 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, τίμησε ο Παναιγιάλειος Γυμναστικός Σύλλογος, αφού εκπρόσωποί του επισκέφθηκαν τα σχολικά συγκροτήματα, από την Αιγείρα μέχρι και τον Ερινεό, για να «περάσουν» και αυτοί με τη σειρά τους μηνύματα συνεργασίας, συμμετοχής, προσπάθειας και προσωπικής υπέρβασης. Οι «μελανόλευκοι» χωρίστηκαν σε... ομάδες, που αποτελούνταν από μέλη της διοίκησης και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μίλησαν για τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, που αποτελούσαν το θεματικό άξονα της ξεχωριστής αυτής ημέρας.

Το αθλητικό ιδεώδες είναι εκείνο που ικανοποιεί από κάθε άποψη τη διάνοια και το συναίσθημα του αθλητή και του φιλάθλου. Ενθαρρύνει τις θαρραλέες ενέργειες καθώς και τις φιλότιμες προσπάθειες και γλυκαίνει την αναμονή του ποθητού αποτελέσματος. Σκοπός του είναι η δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας με λιγότερη βία και ανταγωνισμό. Το αθλητικό πνεύμα, πηγάζει από τη γενικότερη φιλοσοφία του Ολυμπιακού πνεύματος, η οποία στηρίζεται στις αρχές της ευγένειας, της συνεργασίας, της ειρήνης, της αδελφοσύνης και της ευγενούς άμιλλας. Υπερτονίζει την αξία της συμμετοχής, της προσπάθειας, της ίσης ευκαιρίας χωρίς διακρίσεις, της προσωπικής υπέρβασης και του «ευ αγωνίζεσθαι». Με λίγα λόγια, ο αθλητισμός οδηγεί σε έναν άλλο, εξιδανικευμένο τρόπο ζωής, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η σύγχρονη κοινωνία.

Το πρωινό της Δευτέρας γέμισε με χαμόγελα, οι ποδοσφαιριστές με πολύ κέφι και μεράκι συζήτησαν με τα παιδιά, έβγαλαν φωτογραφίες και φυσικά έπαιξαν "πάσες" με τις καινούργιες τους μπάλες, αφού οι ΠΑΕ έκανε δώρο δύο σε κάθε σχολικό συγκρότημα του Δήμου Αιγιάλειας».

dokari.gr/