Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Οι διαιτητές θα δείχνουν πλέον και πράσινη κάρτα!

Η Serie B ετοιμάζεται για μία σημαντική καινοτομία τη φετινή σεζόν καθώς πέρα ​​από την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα, οι διαιτητές θα έχουν στο τσεπάκι τους και πράσινη κάρτα! Διαβάστε λεπτομέρειες.

Το πείραμα με την πράσινη κάρτα σε αρκετά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα νέων είχε αρκετή επιτυχία την περασμένη σεζόν στην Ιταλία και τώρα είναι έτοιμοι στη γειτονική χώρα για το επόμενο βήμα.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "La Stampa", στη φετινή Serie B (δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος) οι διαιτητές θα μπορούν πέρα ​​από την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα να δείχνουν και πράσινη κάρτα. Σε αντίθεση όμως με τις άλλες δύο πατροπαράδοτες κάρτες που εμφανίζονται για την τιμωρία κάποιου παίκτη αυτή θα έχει εντελώς διαφορετικό σκοπό καθώς θα πρόκειται ουσιαστικά για την επιβράβευσή του.

Έχει να κάνει με το "ευ αγωνίζεσθαι" και η πράσινη κάρτα θα δίνεται σε έναν ποδοσφαιριστή όταν αυτός κατά τη διάρκεια του αγώνα διαφήμισε το αθλητικό πνεύμα με κάποια ενέργειά του ή βοήθησε στη ροή του.

"Η πρωτοτυπία αυτή θα ξεκινήσει από την τρίτη ή την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της λίγκας (κάπου μεταξύ 18 και 22 Σεπτεμβρίου λοιπόν), με τον ιταλικό μέσο να εκτιμάει πως σε περίπτωση που το συγκεκριμένο μέτρο "περπατήσει" τότε δεν αποκλείεται να βρει εφαρμογή σε λίγα χρόνια από τώρα και στη Serie A.

Το ίδιο μέσο προσθέτει πως θα υπάρχει σχετική βαθμολογία όσον αφορά στις πράσινες κάρτες και στο τέλος της σεζόν ο "καλύτερος των καλύτερων" θα βραβευτεί από τη διοργανώτρια αρχή.
sport24.gr