Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Μαρία Τσουκαλά: Μια Ζακυνθινιά στον Ατρόμητο

Μια από τις πιο σημαντικές μεταγραφές στο Ζακυνθινό γυναικείο ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε το φετινό καλοκαίρι, με την Μαρία Τσουκαλά να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα της, πηγαίνοντας στον Ατρόμητο.


Ο ιστορικός σύλλογος του Περιστερίου, αποφάσισε να εμπιστευτεί μια θέση κάτω από τα δοκάρια στην 24 χρονη παίκτρια, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στο νησί μας με την Δόξα Πηγαδακίων.

Εκεί ξεκίνησε την ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο και πήρε τις βάσεις για την μετέπειτα καριέρα της.

Από το 2004- μέχρι το 2009 ήταν στη Ζάκυνθο, ενώ για δυο χρόνια στην συνέχεια σταμάτησε να αγωνίζεται.

Μετά ήρθε η ομάδα του Μεσολογγίου (περίοδο 2013-14), η οποία έδωσε την ευκαιρία στην νεαρή τερματοφύλακα να παλέψει και να πετύχει στην καριέρα της.

Και μέσα σε ένα χρόνο η καθημερινότητα της άλλαξε, αφού ο Ατρόμητος την πλησίασε και την ζήτησε για να αγωνιστεί στο γυναικείο του τμήμα.

Σημαντικό ρόλο στη συμφωνία έπαιξε και η πρόεδρος του συλλόγου Στέλλα Μουζάκη, η οποία έχει καταγωγή από το νησί μας και εντυπωσιάστηκε με την τερματοφύλακα και την σταδιοδρομία της.

Στις πρώτες της κουβέντες η Μαρία Τσουκαλά αναφέρεται για την μεταγραφή της στον Ατρόμητο και πως προέκυψε η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

 «Εγώ έπαιζα αρχικά στο Μεσολόγγι το 2013 -14. Είχα ακούσει ότι ο Ατρόμητος έψαχνε τερματοφύλακα. Στράφηκαν σε κάποιους προπονητές διάφορων ομάδων. Δεν θα έπαιρνε οποιαδήποτε γκολκίπερ. Μόλις έμαθαν ότι εγώ ήμουν στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έμαθαν στοιχεία για μένα και λόγω της κοινής μου καταγωγής με την πρόεδρο την Στέλλα Μουζάκη τελικά στράφηκαν σε μένα».

Στην μικρή της καριέρα η 24χρονη γκολκίπερ κατάφερε με την θέληση που είχε για να παίξει ποδόσφαιρο, να πετύχει. Η παρουσία της στο Μεσολόγγι ήταν καταλυτική.

 «Είχα την θέληση να παίξω ποδόσφαιρο . Στο Μεσολόγγι είχα ένα πολύ καλό περιβάλλον και ένα καλό τεχνικό που με ώθησε με πολλές προπονήσεις. Προχώρησα και πιστεύω άφησα καλές εντυπώσεις. Αυτό το άθλημα κριτικάρεται γενικά γιατί λένε σιγά που η κοπέλα θα παίζει ποδόσφαιρο».



Φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα στην Δόξα Πηγαδακίων. Εκεί όπου με την βοήθεια του προπονητής της Ανδρέα Γκούσκου αλλά και των συμπαικτριών της πήρε τις βάσεις για να πετύχει.

 «Εκεί ξεκίνησε από μια παρέα κοριτσιών. Λέγαμε σε συζήτηση με  τον προπονητή τον κ. Γκούσκο να ξεκινήσουμε μια γυναικεία ομάδα. Σιγά σιγά έγιναν τα διαδικαστικά με τα χαρτιά και αρχίσαμε. Πήραμε μια πολύ καλή βάση και σημαντικές εμπειρίες».



Στην συνέχεια η νεαρή τερματοφύλακας μας απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το ποδόσφαιρο αλλά και τη νέα της μεταγραφή.

Για την ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο και την θέση του τερματοφύλακα:

Στην αρχή το πήρα σαν εμπειρία αλλά πιο πολύ σαν γυμναστική. Θα πεις ότι μπορείς να ασχοληθείς και με άλλα αθλήματα. Πιο πολύ το έκανα για να αθλούμαστε, διότι εδώ στη Ζάκυνθο δεν υπάρχουν πολλά αθλητικά κέντρα για να προπονείσαι.

Από το σχολείο ξεκίνησα σαν τερματοφύλακας. Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί συνδυάζεις το μυαλό και το σώμα.  Ο προπονητής μου στο Μεσολόγγι μου είχε πει ότι είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που κοιτάς το γήπεδο».



Για το αν είναι πρόκληση η συμμετοχή της με τη φανέλα του Ατρομήτου:

«Είναι μια νέα πρόκληση για μένα η οποία έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις σχετικά με τη Β’ και τη Γ’ Εθνική. Ζητάνε πολύ περισσότερα οι προπονητές. Πρέπει να έχεις μεγαλύτερη όρεξη και επαγγελματισμό. Το σημαντικότερο είναι να έχεις διάθεση και να αγαπάς αυτό που κάνεις».



«Μια γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη χωρίς την εξωτερική εμφάνιση, αλλά με τα λόγια και τις πράξεις της. Στο γήπεδο δεν υπολογίζεις ότι αν είσαι όμορφη, αλλά πας να παίξεις ποδόσφαιρο και να δώσεις την ψυχή σου».



Αν έχει κάποιο είδωλο στο ποδόσφαιρο:

«Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Ο Μπουφόν μου αρέσει σαν τερματοφύλακας. Πάρα πολύ καλός στην θέση του. Έχει πολύ καλά αντανακλαστικά και εξαιρετικές εκτινάξεις. Αυτό βλέπω και εγώ που είμαι στην ίδια θέση».



Για την άποψη της για τη θέση του τερματοφύλακα:

«Ο καθένας έχει το δικό του στυλ, όσον αφορά το πώς παίζει. Πρέπει να ξέρεις πώς να επέμβεις. Πιο πολύ για μένα πρέπει να κάθεσαι κάτω από τα δοκάρια για να είσαι σίγουρος και να έχεις τον έλεγχο της εστίας σου».



Για το τι προτείνει τα νέα κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο:

«Να αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και τίποτα να μην τους αφήσει να παρατήσουν το άθλημα που κάνουν. Να έχουν πολύ καλή διάθεση και να πιστεύουν στις δυνατότητες τους».
imerazante.gr/