Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Τι χρειάζεται ένα παιδί,για να γίνει επαγγελματίας Ποδοσφαιριστής

Πολλοί με ρωτούν τι χρειάζεται για να γίνει ένα παιδί επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.


Θα προσπαθήσω λοιπόν να σας πω με λίγα λόγια και όσο πιό απλά γίνεται ποιά είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα παιδί ώστε να ανεβάσει τις πιθανότητές του να γίνει επαγγελματίας, γιατί πάντα για ποσοστά μιλάμε και όχι για απόλυτη εξασφάλιση.

 Ξεκινώντας λοιπόν θα έλεγα ότι το πρώτο πράγμα είναι να έχει ταλέντο, βέβαια το ταλέντο μόνο του δεν φτάνει. Θα πρέπει λοιπόν να καλιεργείται αυτό το ταλέντο και να δουλεύει.

 Παίζει ρόλο λοιπόν τι προπόνηση κάνει αν δηλαδή το παιδί παίρνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται, άρα αυτός που του κάνει προπόνηση είναι πολύ σημαντικός.

Μετά παίζει ρόλο η ομάδα που αγωνίζεται, όχι τόσο το όνομα της ομάδας όσο η φιλοσοφία που έχουν για τις ακαδημίες και του νεαρούς αθλητές. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι συμπαίκτες του. Ενα ποιοτικο ροστερ συμπαικτών και συγχρόνως ανταγωνιστικό βοηθάει πολύ ένα ταλέντο να εξελιχθεί. Αλλωστε επειδή μιλάμε για σπορ ο υγιής ανταγωνισμός μόνο καλό μπορεί να κάνει σε ένα ταλέντο.

Αν υπάρχουν όλα αυτά σημαντικό ρόλο παίζει και πόσο μπορεί να δουλέψει μόνος του ατομικά για να βελτιώσει δικά του στοιχεία, αυτό που ονομάζουμε Ατομική Προπόνηση. Εγω προσωπικά δεν ξέρω κανέναν ποδοσφαιριστή να έχει πιάσει υψηλά επίπεδα χωρίς ατομική προπόνηση.

Βέβαια εδώ θα μου πείτε ότι πολλοί κάνουν ατομική προπόνηση, άρα δηλαδή θα γίνουν όλοι επαγγελματίες? Η απάντηση είναι όχι. Πρώτον παίζει ρόλο ποιός του κάνει ατομική προπόνηση και τι. Αυτό βέβαια είναι μεγάλο θέμα που κάποια στιγμή θα το αναλύσω. Σκεφτείτε το όμως κάπως αλλιώς αυτό. Εχετε ένα παιδί αριστούχο στο Λύκειο, φροντιστήριο δεν θα το πάτε ? Δεν θα ψάξετε να βρείτε ένα φροντιστήριο που θα είναι καλό ? ή θα το βάλετε στο πρώτο φροντιστήριο που βρείτε ? και αυτό εγγυάται ότι το παιδί σας θα γίνει γιατρός π.χ. Οχι βέβαια απλά του ανεβάζει τις πιθανότητες να πετύχει.

 Ο χαρακτήρας του παιδιού παίζει ρόλο, αν είναι εργατικός, συνεργάσιμος, εύστροφος, δυναμικός τότε ανεβαίνουν και άλλο οι πιθανότητές του.

Ενα γραφείο Manager που μπορεί να συμβουλεύει ένα παιδί για τα επόμενα βήματά του είναι και αυτό πολύ σημαντικό στοιχείο και μεγαλώνει το ποσοστό του να πετύχει στους στόχους του ένα παιδί. Σημαντικό ρόλο στο παζλ ενός παιδιού για να πετύχει παίζει όμως και η οικογένειά του.

Φανταστείτε πόσες θυσίες κάνει μιά οικογένεια για ένα τέτοιο παιδί που είναι ταλαντούχο. Ολο το πρόγραμμα της οικογένειας αλλάζει και προγραμματίζεται πάνω στο παιδί που παίζει ποδόσφαιρο άπειρες ώρες σε αγώνες - προπονήσεις - Personal. Πολλά έξοδα σε μετακινήσεις και άλλα πολλά.

Πέραν αυτών η οικογένεια που θέλει να ανεβάσει τις πιθανότητές του οφείλει να στηρίζει ψυχολογικά ένα τέτοιο παιδί, να το ενθαρρύνει, να το επιβραβεύει και γενικά να συμμετέχει σε πολλά από τα συναισθήματα και ανησυχίες που προκύπτουν από την όλη διαδικασία ενασχόλησης ενός παιδιού, ειδικά υψηλού επιπέδου, και πιστέψτε με μόνο εύκολο δεν είναι αυτό και κάθε περίπτωση σίγουρα είναι διαφορετική και πολύ πιό πολύπλοκη απ'όσο ακούγεται.

Τόσο μεγάλο είναι το παζλ λοιπόν.

Σπύρος Μαραθωνίτης
ourboys.gr