Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στα πλαίσια επιστημονικής έρευνας του τμήματος Αθλητιατρικής του Πανεπιστημίου του Βath(Ηνωμένο Βασίλειο) δίνεται η δυνατότητα σε παλαιμάχους ποδοσφαιριστές να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις που αφορούν στην άρθρωση του γόνατος  (κλινική εξέταση, διαγνωστικό υπέρηχο) με στόχο να αναδειχθούν τυχόν παθολογίες οι οποίες πιθανόν να είναι απότοκες της αυξημένης φυσικής δραστηριότητας κατά την ενασχόληση με το άθλημα.

Στόχος της επιστημονικής μελέτης είναι να εντοπιστούν παθήσεις που προκύπτουν από την καταπόνηση της άρθρωσης του γόνατος σε ποδοσφαιριστές και  να μελετηθούν οι προδιαθεσικοί παράγοντες.
Στους συμμετέχοντες θα γίνεται ενημέρωση και λήψη ιατρικού ιστορικού, και μετά από έγγραφη συγκατάθεση θα υποβάλλονται σε εξέταση (η οποία κατά περίπτωση θα διαρκεί  από 15 έως 30 λεπτά) ενώ στο τέλος θα λαμβάνουν ιατρική γνωμάτευση με τα αποτελέσματα.
Οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν αποτελούν ιατρικό απόρρητο και σε αυτές θα έχουν πρόσβαση μόνο οι ίδιοι οι εξεταζόμενοι και οι επιστημονικά υπεύθυνοι της μελέτης  Αθλητίατροι (κ. Παξινός Οδυσσέας, Ορθοπεδικός και κ. Καραβασίλη Αλεξάνδρα, Φυσίατρος). Κατά την επιστημονική επεξεργασία των ευρημάτων τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αντικατασταθούν με κωδικούς και δεν θα είναι δυνατή η ταυτοποίηση του εξεταζόμενου. Τα δεδομένα μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα καταστραφούν.
Οι συμμετέχοντες εφόσον το επιθυμούν θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της μελέτης τα οποία θα δημοσιευτούν σε ελληνικά και διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.
Η συλλογή των δεδομένων θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα Σεπτέμβρη.
 Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. της ΕΠΣΝΑ (2631 0 28884) μέχρι και 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, προκειμένου να ενημερωθούν για την ημερομηνία, τόπο και ώρα της εξέτασης.
epsaitol.gr