Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Πήρε το γειτονικό ντέρμπι η ΑΕΜ

 Νικήτρια του ντέρμπι η ΑΕΜ



Η Α.Ε.Μεσολογγίου αναδείχθηκε νικήτρια στο πρώτο τοπικό ντέρμπι της φετινής σεζόν για το Πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής , κερδίζοντας δίκαια στο γήπεδο Μεσολογγίου τον Αρη Αιτωλικού με 1-0
Μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και συνέχισαν την αήττητη φετινή πορεία τους,επικρατώντας του μαχητικού Αρη ,που παλεύει να ξεκολήσει απο την ΄΄ουρά ΄΄ του βαθμολογικού πίνακα.
Δυνατό παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία του γειτονικού ντέρμπι , δύναμη, πάθος, ένταση, δυνατές μονομαχίες αλλά οχι  ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, και σε αυτό συνετέλεσε και ο κακός αγωνιστικός χώρος, που πολλές φορές ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος των παικτών.Η ΑΕΜ για 70΄ήταν το ΄΄αφεντικό΄΄ του παιχνιδιού  ,πιό ομάδα απο τον αντίπαλο της και είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι πιό εύκολα ,αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Αρης με την είσοδο του Ευθυμίου προσπάθησε με σέντρες να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Ρόκκου ,η με τα δυνατά πλάγια-άουτ του Χονδρογιάννη,,και στίς καθυστερήσεις του αγώνα σε φάση διαρκείας ο προωθημένος Καλοκαίρης με διαγώνιο σούτ αναγκάζει τον Ρόκκο σε δύσκολη απόκρουση και στην συνέχεια διώχνει ο Ανυφαντής [οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν οτι η μπάλα κτύπησε και στο χέρι του αμυντικού της ΑΕΜ]
Το μοναδικό γκόλ πέτυχε στο 30΄ο Σαραντόπουλος όταν σε σέντα του Θεοδωρίδη απο το ύψος της περιοχής με γυριστό σούτ [με το δεξί πόδι που δεν είναι το καλό του]νικάει τον Ζέρβα και 1-0.
Η ΑΕΜ δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες κυρίως με τους Πέντσα 7΄,  Αρώνη 21΄,Τσιούνη 44΄΄,46΄, Τζιμάνη 55΄,, ενω απο την άλλη πλευρά ο Αρης απείλησε στο 85΄με ψηλοκρεμαστό σούτ του Μπερερή και στο 94΄στην φάση που αναφέραμε πιο πάνω.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η χρησιμοποίηση του 16χρονου Mali Marionel για την ΑΕΜ στο 83΄.
Απο την ΑΕΜ διακρίθηκαν οι Πέντσας,Ανυφαντής,Δενδρινός ,Σαραντόπουλος, ενώ καλός ήταν ο Τζιμάνης που αγωνίστηκε για πρώτη φορα στην βασική 11αδα.
Απο τον Αρη οι Γρηγοριάδης,Μπερερής,Σωτηρόπουλος και ο Ευθυμίου όσο αγωνίστηκε.
Με πολλά λάθη η διαιτησία των Τάση – Ράπτη – Κόλλια.
ΑΕ Μεσολογγίου: (Β. Ξανθόπουλος)Ρόκκος, Θεοδωρίδης, Ανυφαντής, Καβαλλάρης Α., Τζιμάνης, Δενδρινός Π., Μιχαλόπουλος Α (72΄Νάκος), Αρώνης (84΄Ζαχαράκης), Πέντσας Χ., Σαραντόπουλος (83΄Μali Mar.), Τσιούνης.

Άρης Αιτωλικού: (Λ. Παπαχρήστος) Ζέρβας, Πατσέας (62΄Ευθυμίου), Καλοκαίρης, Σωτηρόπουλος, Ζηνεμπής, Μπερερής, Καβαλιέρης Ν, Γρηγοριάδης, Γαβρίνας (77΄Λαδάς), Μπαρμπαρούσης, Νικολόπουλος (32΄Χονδρογιάννης).


 ίσως ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΜ Πέντσας Χρήστος ,και κορυφαίος του αγώνα


 σταθερός στην άμυνα ο αρχηγός της ΑΕΜ Πάνος Δενδρινός
 οι δύο πρόεδροι των ομάδων πρίν την έναρξη του αγώνα Διον. Βισβίκης και Αλ. Σαρλής



 ο Βασ. Ξανθόπουλος ήταν ο νικητής του πρώτου γειτονικού ντέρμπυ

ο 16χρονος Mali Marioniel ντεμπουτάρησε  στο πρωτάθλημα  της Γ΄Εθνικής