Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Μόσχα... Δείτε πώς πανηγύρισε ο Bolt (φωτογραφίες)


Όλα ξεκίνησαν με την κλασική πόζα. Αυτή με την οποία ο Usain Bolt αφιερώνει τη νίκη του στον κόσμο. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Πώς θα μπορούσε άλλωστε. Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο του παγκόσμιου ρέκορντμαν στη Μόσχα πανηγυρίστηκε όπως του… άρμοζε. 




Ο Bolt έκανε το χορευτή, τον φωτογράφο, αλλά και το… μοντέλο, αφού δεν μπορούσε να αρνηθεί στις τέσσερις γυναίκες που του το ζήτησαν. Όταν τελείωσε με όλα αυτά, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις. «Είχα πει πως θέλω να γίνω θρύλος, όπως ο Mohammed Ali και αρκετοί ακόμη. Τώρα έκανα ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό», είπε ο Τζαμαϊκανός, που όταν τον ρώτησαν για τις σκέψεις του για το μήκος- μάλιστα ήδη είχε πρόταση από τον Igor Ter-Ovanesyan για να τον γυμνάσει- ο Bolt απάντησε πως αυτό δεν είναι πλέον στα πλάνα του. «Αποφάσισα να μην το κάνω. Το νταμπλ στα σπριντ στο Ρίο είναι ο μεγάλος μου στόχος», εξήγησε. 

Το χιούμορ βέβαια δεν έλειψε ούτε αυτή τη φορά. Όταν του ανακοίνωσαν στη συνέντευξη Τύπου πως θα του κάνουν ένα δώρο, εκείνος γελώντας ρώτησε αν πρόκειται για αυτοκίνητο- είναι άλλωστε η μεγάλη του αγάπη. Τελικά περιορίστηκε σε μία κορνιζαρισμένη φωτογραφία, την θρυλική- πλέον- από τη νίκη του στα 100 μ. με φόντο τις αστραπές. 

Μόλις τερμάτισε, αμέσως έδωσε συγχαρητήρια στον… μικρό της παρέας των σπριντ στην Τζαμάικα, τον Warren Weir, που ήταν δεύτερος. 


Εννοείται πως οι δύο τους έκαναν κόντρα και στα χορευτικά. 


Και βέβαια ο Bolt δεν ξέχασε τη νέα του συνήθεια, αφού άρπαξε μία φωτογραφική μηχανή και απαθανάτισε τον συναθλητή του. 


Κάποια στιγμή οι δύο τους… αγνάντευαν κάτι. Μάλλον έψαχναν τους υπόλοιπους σπρίντερ, ή τον Nickel Ashmeade, τον Τζαμαϊκανό που ήταν τέταρτος. 


Πάντως στη Μόσχα ένιωθαν πάλι σαν το σπίτι τους, αφού αρκετοί συμπατριώτες τους ήταν εκεί. 


Ίσως αυτή τη στιγμή συνειδητοποίησε ο Bolt πως δεν μπορεί να κάνει πάρτι, αφού έχει και την Κυριακή κούρσα. 


Στο γύρο του θριάμβου συνάντησε και τις Βρετανίδες της 4Χ400 μ., που μόλις είχαν πάρει τα μετάλλιά τους. 


Αλλά ένα καλό δώρο ήταν και η φωτογραφία που έβγαλε μαζί τους ο Τζαμαϊκανός. 
stivoz.com