Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Γιάννης Βισβίκης «Α.Ε. Μεσολογγίου ξανακέρδισε το σεβασμό όλων»

 Με ενεργή συμμετοχή στα κοινά του νομού μας εδώ και χρόνια, ο επιτυχημένος οικονομολόγος και επιχειρηματίας Γιάννης Βισβίκης, μιλά στον αιτωλοακαρνανικό Τύπομε την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Α.Ε. Μεσολογγίου.



Στη συνέντευξή του αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της ανόδου στη Γ’ Εθνική, ύστερα από 20 χρόνια, και δεσμεύεται ότι, μαζί με τα άλλα μέλη της ομάδας, θα κάνουν τα πάντα ώστε να πραγματοποιήσει το μεγάλο άλμα και να ανέβει στην Β΄ Εθνική.
Κάνοντας έναν απολογισμό για τα προηγούμενα χρόνια, υπογραμμίζει ότι η ΑΕΜ “κατάφερε να ξανακερδίσει τον σεβασμό όλων”, ενώ μας εξηγεί πως το όραμα των ανθρώπωντης ομάδας είναι η δημιουργία ενός σωματείου – προτύπου το οποίο κάθε γονέας θα εμπιστεύεται για την αθλητική, και όχι μόνο, διαπαιδαγώγηση του παιδιού του.
Κάνειγνωστό επίσης ότι φέτος η διοίκηση μείωσε αισθητά τις τιμές των εισιτηρίων, ενώ ειδικές εκπτώσεις έγιναν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και σε παιδιά. Στόχος, σημειώνει, “κάθε Κυριακή να είναι μια γιορτή για την πόλη”.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση της ΑΕΜ προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα που τα τελευταία χρόνια είχαν οδηγήσει σε λήθαργο ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της χώρας. Ο πρόεδρος ο Διονύσης Βισβίκης κατάφερε σε σύντομο διάστημα να αλλάξει όλη την φιλοσοφία της ομάδας και απο την πρώτη στιγμή έθεσε στόχο το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ´εθνική .
Η επιτυχία χρειάζεται σωστή κατανομή ρόλων και πίστη στους ανθρώπους.
Η δικής μας επιτυχία ήταν η συνεργασία της διοίκησης, συνεργατών και φίλων της ομάδας πάνω σε ένα σχέδιο για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.
Ήρθαν στο Μεσολόγγι παίχτες ποιοτικού με παραστάσεις που είχαν χρονια να έρθουν και η ομάδα δυνάμωσε σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή και με ενα πρωτάθλημα μετα απο 20 χρονια η ΑΕΜ ειναι έτοιμη να κανει το μεγάλο άλμα και να επανέλθει εκει που της αξίζει
Πραγματικά , η τωρινή οικονομική συγκυρία ειναι ανασταλτικός παράγοντας για πολλά πράγματα.  Δεν σας κρύβω οτι και εμείς βρεθήκαμε με το ενα πόδι εκτός ΑΕΜ , γιατι δεν ήμασταν σίγουροι οτι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις και τους στόχους που εμείς οι ίδιοι δημιούργησαμε. Δεν θέλαμε να ρίξουμε τον πήχη ούτε να κάνουμε έκπτωση σε όσα οραματιζόμαστε για το τοπικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΜ.  Ομως λόγω της συγκυρίας δεν βρέθηκε λύση που θα οδηγούσε την ΑΕΜ στην νέα εποχή και για να μην κρυβόμαστε το συναίσθημα επικράτησε της λογικής .
Έτσι αποφασίσαμε να μείνουμε και να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το σωματείο.  Και σας το λέω χωρις μισολογα , ο στόχος ειναι η ΑΕΜ να παει στην Β´ εθνική. Και θα κάνουμε τα πάντα να τον πετύχουμε. Για τον αδερφό μου και εμένα είναι και ενα συναισθηματικό προσωπικό στοίχημα καθώς ο πατέρας μας ο Τάκης Βισβίκης ήταν παράγοντας στην μεγάλη ΑΕΜ που ανέβηκε στην Β´εθνική πριν 35χρονια.
Πραγματικά , αν δεν ζήσεις στην οικογένεια της ΑΕΜ δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο "βαριά" ειναι η φανέλα της. Αυτο που είδαμε σε κάθε γωνία της χώρας που αγωνίστηκε η ομάδα είτε για επίσημο είτε φιλικό αγώνα , δεν περιγράφεται. Απο την ΕΠΟ και τους ΜΜΕ της Αθήνας μέχρι την τελευταία ομάδα που αντιμετωπίσαμε ο σεβασμός στο όνομα και την ιστορία ειναι τεράστιος.
Αυτό , λοιπόν , καταφέραμε τα δυο αυτά χρονια , να ξένακερδίσει τον σεβασμό όλων η ΑΕΜ.  Όραμα μας ειναι η δημιουργία ενός σωματείου ισχυρού με ακαδημίες ποδοσφαίρου που θα ειναι ο αιμοδότης των ομάδων της περιοχής αλλα και της μεγάλης ομάδας της ΑΕΜ που θελουμε να βρίσκεται στην Β´ εθνική σε πρωτη φάση. Άλλωστε , τα δυο τελευταία χρονια η δουλεια που έγινε στις υποδομές της ομάδας ειναι απίστευτη καθώς όλες οι ομάδες παίδων , τζούνιορ κλπ είτε βγήκαν πρωταθλήτριες, είτε έφτασαν στους τελικούς .
Οράμα μας , λοιπόν , ειναι η ΑΕΜ να γινει ενα σωματείο πρότυπο και κάθε γονέας να μας εμπιστεύεται την αθλητική και όχι μόνο διαπαιδαγώγηση του παιδιού του .
Η ΑΕΜ είναι μια ομάδα από το Μεσολόγγι  που αποτελεί πλέον τμήμα της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανία , οι φίλαθλοί  της φημίζονται για το πάθος και την  αφοσίωσή τους.
Έχουμε ως διοίκηση θέληση και όρεξη και αυτό  το εχει αισθανθεί ο κόσμος
Η ΑΕΜ τη χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμα καλύτερη  και θέλουμε γεμάτο το γήπεδο για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζι την άνοδο στη Β´Εθνικη.
Γι' αυτό το λόγο ως διοίκηση θέλοντας να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο μειώσαμε αισθητά τις τιμές, ενώ ειδικές εκπτώσεις έγιναν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και σε παιδιά.
Όλοι , λοιπόν , πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να καταλάβουμε οτι όλη η πόλη και η ευρύτερη περιοχή θα βγει κερδισμένη γιατι μην ξεχνάμε οτι το ποδόσφαιρο ειναι ενα κοινωνικο φαινόμενο και μπορεί αυτή τη δύσκολη εποχή να προσφέρει πολλά θετικά πράγματα σε μια κοινωνία.
Για εμάς ο στόχος ειναι φέτος κάθε Κυριακή να ειναι μια γιορτή για την πόλη ...