Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE H Λίγκα κάνει μαθήματα ευ αγωνίζεσθαι


Με στόχο την ανάδειξη του ευ αγωνίζεσθε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ξεκινάει την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το Fair Play και τις συμπεριφορές που το προβάλλουν.Στόχος της Λίγκας είναι να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές γυμνασίων για τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, το σεβασμό στον συμπαίκτη και τον αντίπαλο καθώς και την συμμετοχή χωρίς διακρίσεις. Στο πρόγραμμα αρχικά θα συμμετέχουν σε πρώτη φάση σχολεία από δήμους της Αθήνας, με στόχο να εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες πόλεις των ομάδων της Super League.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου και θα έχει διάρκεια περίπου ένα μήνα. Θα περιλαμβάνει μία συνάντηση, χρονικής διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, κατά προτίμηση στο μάθημα της φυσικής αγωγής, με τους μαθητές κάθε σχολικής τάξης του εκάστοτε σχολείου.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιείται παρουσίαση του περιεχομένου του προγράμματος από τον εισηγητή με τη χρήση βίντεο, ενώ στο τέλος της εισήγησης θα χορηγηθεί σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς ενημερωτικό υλικό με τη μορφή φυλλαδίου με στοιχεία του προγράμματος ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από ειδικούς επιστήμονες-ψυχολόγους-αθλητικούς ψυχολόγους. Παράλληλα, στο πρόγραμμα ενημέρωσης των σχολείων θα συμμετάσχουν και ποδοσφαιριστές των ομάδων της Super League, ως υποστηρικτές της προσπάθειας.

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου δράσης σε όλα τα σχολεία, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην οποία θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι αθλητές ως ομιλητές εκφράζοντας την άποψη και στήριξη τους στην έντιμη συμπεριφορά στους αθλητικούς χώρους. Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Η Super League αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να στηρίξει το πιλοτικό πρόγραμμα Fair Play, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα σχολεία, δηλαδή των αυριανών φιλάθλων, αθλητών και πολιτών.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης, η Super League υιοθετεί ένα ακόμα «άνοιγμα» προς την κοινωνία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει το σημαντικό ρόλο που παίζει το ποδόσφαιρο, ως κοινωνική δραστηριότητα, στη διαμόρφωση ενός κώδικα αξιών. Το «ευ αγωνίζεσθε» αποτελεί βασική αρχή του ποδοσφαίρου και τα παιδιά είναι οι πλέον κατάλληλοι δέκτες θετικών μηνυμάτων που στόχο έχουν να ενώσουν και όχι να διχάσουν τους μαθητές»
sentragoal.gr