Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Εικόνα εξαθλίωσης παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο......

Παίκτες Γλυφάδας: "Πεινάμε, βοηθήστε μας!"


Με αφορμή την απόφαση της Γλυφάδας να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Football League 2, οι παίκτες της εξέδωσαν μία συγκλονιστική ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρουν με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο τα προβλήματά τους.

"Βοηθήστε μας να επιβιώσουμε οικονομικά και αγωνιστικά. Δώστε μας έστω τα απολύτως απαραίτητα. Τροφή και στέγη", αναφέρουν μεταξύ άλλων οι ποδοσφαιριστές της ομάδας των νοτίων προαστίων, οι οποίοι, πάντως, επιθυμούν να μην αποσυρθεί από το πρωτάθλημα για να μην πάει στράφι η προσπάθεια τόσων μηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παικτών της Γλυφάδας:

"Εμείς, οι ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε. Α.Ο. Γλυφάδας, αισθανόμαστε, κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, να απευθυνθούμε, μέσω του Τύπου, στο φίλαθλο κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε να γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που υπάρχει, πια, στην ομάδα μας, ελπίζοντας ότι θα σταθεί δυνατό να υπάρξει ανταπόκριση στην έκκληση που απευθύνουμε.

Τα συσσωρευμένα, από τον Οκτώβριο, προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Α.Ε. Α.Ο. Γλυφάδα, οδήγησαν στη σημερινή εξέλιξη, που αφορά την ενημέρωση την οποία λάβαμε από την ομάδα μας, ότι σταματούν, πλέον, οι προπονήσεις, παύει η συνέχιση της προσπάθειας μας στο πρωτάθλημα της Football League 2.

Τα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας μας στον οικονομικό τομέα, σε σχέση με την τακτοποίηση και εξυπηρέτηση των συμφωνιών και δεσμεύσεων της, μας είναι γνωστά, τα βιώνουμε με δραματικό πλέον τρόπο, ωστόσο, η απόφαση που, ουσιαστικά, οδηγεί στην αποχώρηση της Γλυφάδας από το πρωτάθλημα και την υποστολή σημαίας με το πέταγμα λευκής πετσέτας, μας θλίβει βαθύτατα.

Από τον Οκτώβριο είμαστε απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ και διοικητικό προσωπικό. Περνάμε δύσκολες στιγμές, νιώθουμε ότι είμαστε φυσικοί πρωταγωνιστές ανθρώπινων δραμάτων και τραγωδιών.

Υπάρχουν συμπαίκτες μας στην ομάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύ βιοποριστικό πρόβλημα και προφανώς δεν μπορούμε να το παρακολουθούμε, πλέον, αμέτοχοι ή μόνο με στωική διάθεση κι υπομονή.

Για πολλούς από εμάς, υπάρχει ο κίνδυνος της έξωσης από τα σπίτια τα οποία είχε νοικιάσει για εμάς η Π.Α.Ε. όπου ανήκουμε. Δυστυχώς κι εκεί, υπάρχει πρόβλημα με τα συμφωνηθέντα.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, τα οποία για το καλό της ομάδας υπομένουμε, μας ανακοινώθηκε ότι από σήμερα σταματάμε τις προπονήσεις, γιατί δεν υπάρχει, πια, διάθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Εμείς ζητάμε να μας επιτρέψουν να αγωνισθούμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος, θέλουμε να μείνει η ομάδα ενεργή, γιατί, υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε να ανέβουμε στην Football League.

Είναι κρίμα να διαλυθεί μία ομάδα που είχε μεγάλα όνειρα, ευγενείς φιλοδοξίες, σπουδαίους στόχους.

Ζητάμε από όλους όσοι πρέπει και μπορούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί υπάρχουν 30 οικογένειες οι οποίες, στην, κρίσιμη αν όχι κι απελπιστική κατάσταση, όπου βρίσκεται η χώρα, θα κινδυνεύσουν να μείνουν στο δρόμο, χωρίς κάλυψη κι ελπίδα.

Εκτός όλων των άλλων, προφανώς, είναι κρίμα να μείνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε απραξία για 5 μήνες, είναι άδικο να πάνε χαμένοι οι κόποι μας, είναι λάθος να μηδενισθεί μία προσπάθεια που έφερε την Γλυφάδα στο σημείο να ακούγεται, μέχρι πρότινος, ως παράδειγμα προς μίμηση.

Βοηθήστε μας να επιβιώσουμε οικονομικά και αγωνιστικά. Δώστε μας έστω τα απολύτως απαραίτητα. Τροφή και στέγη.

Κι εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για ότι έχουμε καταφέρει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για την Π.Α.Ε. Α.Ο. Γλυφάδα, για την αξιοπρέπεια μας, τον κόπο μας, τον ιδρώτα μας, τις αγωνίες μας, για ΕΜΑΣ αλλά και για την ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.

Οι ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε. Α.Ο. Γλυφάδας"
acadimies.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ


Οι κάτωθι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του ΤΑΠ Τηλυκράτης Λευκάδας, με αφορμή τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ως εκ τούτου καθιστούν αδύνατη την μετέπειτα λειτουργία του, μετά από ομόφωνη απόφαση, συντάξαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Αν και αναλογιζόμαστε πλήρως τις ευθύνες που μας αναλογούν για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στο αγωνιστικό κομμάτι και μόνο, εντούτοις διερωτόμαστε πως είναι δυνατόν, τρεις ημέρες πριν το εκτός έδρας κρίσιμο ματς με την Ζάκυνθο (βράδυ Πέμπτης), να υποχρεωνόμαστε σε φυγή από τα σπίτια όπου διαμέναμε, αφού ο ιδιοκτήτης των συγκεκριμένων οικημάτων, μας ενημέρωσε πως δεν μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εμάς, μιας και δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα από την διοίκηση.
Κύριε πρόεδρε, κατανοούμε πλήρως την προσπάθεια που κάνατε και μας εξασφαλίσατε την προσωρινή διαμονή σ’ ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο όπως είναι το Ionian Blue, αλλά μάλλον δεν καταλάβατε την αναστάτωση στην οποία προσήλθαμε, αφού αντί να σκεφτόμαστε αποκλειστικά και μόνο το κρίσιμο για εσάς όπως και για εμάς ματς με την Ζάκυνθο, προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους για την μεταφορά των πραγμάτων από τα δωμάτια στο εν λόγω ξενοδοχείο και την τακτοποίησή μας (πάντα προσωρινή). Επίσης, καθημερινά υποχρεούμαστε να γνωρίζουμε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ ώστε να μπορούμε να βρισκόμαστε εγκαίρως στην προπόνηση, αλλά και για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Αν και υπάρχουν αυτοκίνητα ποδοσφαιριστών για την μετακίνησή μας, άλλα είτε είναι χωρίς βενζίνη, είτε είναι γεμάτα με τα πράγματά τους.
Διερωτόμαστε, πως είναι δυνατόν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να υποσιτίζονται καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου και να ζητάτε απ’ αυτούς να κάνουν την υπέρβαση που δεν είναι άλλη από την άνοδο στην Β’ Εθνική; Συνοψίζοντας την παραπάνω ανακοίνωση, στην οποία αναφερόμαστε επιγραμματικά στα σημαντικότερα προβλήματα, αφού δεν υπάρχει καμία αναφορά στο οικονομικό σκέλος, υπενθυμίζουμε πως παρόλο που η χρήση οικίας και το φαγητό δεν αναγράφονται στα συμβόλαιά μας, εντούτοις θέλουμε και πιστεύουμε όπως θα συνεχίσετε να τα τηρείται, αφού δώσατε σε όλους μας το λόγο της ανδρικής σας τιμής, την στιγμή της συμφωνίας με καθένα από τους ποδοσφαιριστές χωριστά. Εξάλλου λέτε πως συνεχίζετε να βλέπετε τα πράγματα από την ανθρώπινη σκοπιά. Με όλον τον σεβασμό στον φίλαθλο κόσμο της Λευκάδας και αφού ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας το γενικό αρχηγό κ. Λάμπρο Φούκα για τις προσπάθειες που κάνει να τρεφόμαστε έστω και μια φορά την ημέρα, αλλά και να πληρώνει τις μετακινήσεις μας με το ΚΤΕΛ από και προς το ξενοδοχείο, σας ενημερώνουμε ότι μετά το ρεπό της Δευτέρας που μας δόθηκε από τον προπονητή μας, ο οποίος ήταν και συνεχίζει να είναι κοντά μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, αποφασίσαμε να απέχουμε από τις προπονήσεις μέχρι να λυθούν οριστικά τα παραπάνω προβλήματα, αφού όπως γίνεται αντιληπτό η βιωσιμότητά μας είναι σημαντικότερη από τους αγωνιστικούς λόγους. Με εκτίμηση όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΤΑΠ Τηλυκράτης.
Αλεξανδρής Γιώργος, Αργύρης Άγγελος, Μάντζιος Γιώργος, Παπακωνσταντίνου Κώστας, Πούτας Αντώνης, Ιωαννίδης Πασχάλης, Ταϊρης Δημήτρης, Ντζιμάνης Δημήτρης, Ηλίας Μιχάλης, Σεϊτάη Ανδρέας, Σαχινίδης Βασίλης, Αμουτζάκης Δημήτρης, Χάμος Σωτήρης, Βαρτζιώτης Παύλος, Κούσης Μανώλης, Καταγής Σπύρος, Παππάς Σπύρος, Ματσάγκος Βασίλης, Παλάσκας Θανάσης, Πιπέρης Λάμπρος και Φέτσης Λάμπρος.
lefkadasports.gr