Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ξεχωριστοί αθλητές ανάμεσά μας

Kαθίσαμε δυόμιση ώρες στον πάγκο της ομάδας ποδοσφαίρου των Special Olympics Hellas. Eκεί συναντήσαμε τον coach των παιδιών, Σωτήρη Ρίζο και δύο ακόμη special πρόσωπα της ομάδας & παρακολουθήσαμε υπερεντατικά «μαθήματα» αθλητισμού, ομαδικότητας, ευγενούς άμιλλας & κυρίως… ζωής.

«Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!», όρκος αθλητού Special Olympics…
Στόχος των special Olympics είναι «η δημιουργία μιας κοινωνίας που δε θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται». Όταν σβήνουν οι προβολείς των «μεγάλων» γηπέδων, ανάβουν τα φώτα στο παλιό γήπεδο του Αγίου Ιερόθεου. Εκεί 18-19 αθλητές διαφορετικών ηλικιών, συναντιούνται δύο φορές την εβδομάδα και παίζουν μπάλα με … την ψυχή τους. Στις προπονήσεις πρωταγωνιστούν special εκπλήξεις και special άνθρωποι. Άνθρωποι που εργάζονται πεισματικά κι εθελοντικά με πίστη στον αθλητισμό και σε ιδανικά. Άλλοτε από το πόστο του προπονητή, όπως ο 46χρονος προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου Σωτήρης Ρίζος και ο 27χρονος Γιάννης Κεσόγλου κι άλλοτε αγωνιζόμενοι με τη «φανέλα», όπως ο 17χρονος επιθετικός της ομάδας, Μανώλης Ταμπακάκης. Ο Μανώλης που εκπροσώπησε την Ελλάδα και άνοιξε το σκορ στο φετινό Μουντιάλ του Cape Town.

Ο Σωτήρης Ρίζος γέννημα-θρεμα Αιτ/νας [περιοχή Βονιτσας]χρόνια τώρα προπονητης των Ακαδημιών

του Ατρομήτου Αθ.[U-20,U-17,U-15] με πολλες επιτυχίες,και εχει αναδείξει πολλούς ποδοσφαιριστές,και προσφέρει και αφιλοκερδως στην ομάδα Special Olympics...











Σ.ΡΙΖΟΣ
ο μαχητής